Çarşamba, Temmuz 19, 2006

Bilim itina ile kanırtılır: “Analarımızın, kız kardeşlerimizin üzerimizdeki emeğini nasıl reddederiz?”

Bu kadar iş güç ve A. Selim Tuncer’in yeni postaları varken bu konuya çakılıp kalmak istemiyorum, ama sağda solda kışkırtıcı bilgi ve yorumlar görünce kendimi tutamıyorum. Jazzetta’dan öğrendiğime göre Malum Muhalif ve Hakkı Devrim dışında, Elif Şafak ve Bülent Korucu da kadınlarımızı aşağılayan lafların lügatlerden çıkartılmak istenmesi abukluğuna parmak basmışlar.

Ben bu işi biraz yarım kulak dinlemişim anlaşılan... TDK Başkanı’ndan meğer daha ne inciler dökülmüş. Başlıktaki “Analarımızın, kız kardeşlerimizin üzerimizdeki emeğini nasıl reddederiz?” incisini Sayın Başkan saçmış, Elif Şafak hatırlatmış. Bana da bir iyilik yapsanıza Sayın Başkan! Bu işi bırakın, PVC pencere veya çelik tencere işinde daha fazla para varmış!

Bilimin yalakalık yaptığını da mı görecektik Allahım? Ya da bu bilim mi? Ya da bu, AB’ye falan mı yapılıyor acaba, AB’den fazla AB’ci AB’ci?

1 yorum:

Şahin Tekgündüz dedi ki...

Sayın muhalif,

Bu yalakalıktan da öte bir şey. Tarihi, toplumu, toplum psikolojisini, toplum kültürünü, gelenekleri, görenekleri, inançları, toplumsal algıyı bilmeyecek ve anlayamayacak ölçüde cahil olacaksın, sonra da bu toplumun en önemli değeri olan dilinin sorumluluğunu üstleneceksin. Birilerinin çıkıp da, bu adama ve hempasına yallah demesi lazım ama o birileri de çok mu farklı sanki?

Ayrıca şunu da belirteyim, "acaba AB yalakalığı mı" diyorsunuz. AB'dekiler böyle yalakalıkları yeselerdi, biz çoktan AB üyesiydik...