Salı, Haziran 27, 2006

Ödül kovalamak için yapılmış bir işe darbe vurmak vicdana sığar mı?

Handan isimli bir cam sanatçısı için pırlanta ilanı yapılmış. Belli ki amaç, ödül kovalamak. İyi de kim yapmıyor ki? Beş yüz basan bir sektörel dergide ilanını yayınlarsın, eğer yaratıcı bir iş çıkardıysan kaparsın ödülü. Ben bunda bir kötülük görmüyorum. Ödül eğer başarıya değil de yaratıcılığa veriliyorsa niye kötülük olsun ki? Yaratıcılık mı, yaratıcılık! Peki söz konusu ilanda etik bir sorun var mı? Üç buçuk kişinin gördüğü ilanda etik sorun olsa kaç yazar?


O siyah ellerin annesi 1976 isyanında beyazlar tarafından vahşice katledilmiş(miş!) Ba-ba-ba-bak! Tamam, doğru olabilir, ama adam Marketing Post’u, Elmaaltshift’i ve birkaç dostunu da almış yanına, öyle bir yerden vurmuş ki darbeyi, birilerini cânım ödüllerinden etti. Yazık değil mi, çocukların onca emeğine? Yazık, çok yazık!

Reklamcılar, sizden destek bekliyorum.

3 yorum:

Şahin Tekgündüz dedi ki...

Yani flimdi ben parmak ›s›rtacak bir reklam yapsam da senin sitende yay›mlama olana€› bulsam, buna "reklam" denecek ve ben de reklamc›l›k ta yarat›c›l›k ödülünü almaya hak m› kazanaca€›m? Pes do€rusu Malum Bey, yarat›c›l›k baflka, reklamda yarat›c›l›k bambaflka.

Malum Muhalif fikri ve uygulamas› bafll›bafl›na bir yarat›c›l›k. Ama istersen gelecek y›lki Kristal Elma yar›flmas›na kat›lmaya çal›fl da görelim boyunu posunu... ‹lle de muhalif olmak için k›ll›k etmek mi gerekiyor yani?..

robertinosalvador dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
robertinosalvador dedi ki...

Yaraticilik nedir? Ben aklinizin alamayacagi kadar estetik bir afis yapayim ama hiç bir anlamı olmasın. Yaraticilik böyle mi oluyor?. Gelelim ilana... Reklam yazarının eşi bir yer aciyor. Bu amaçla bir ilan hazırlayalım. Dikkat burada muşteri reklam yazarinin eşi. Gerçek yaratıcılık problem cözme yeteneğidir. Yani karı koca bir araya gelip 500 kişinin okudugu dergiye ilan vermek yaratıcılık degil, danışıklı dövüştür. Sen melez bir mesaja, kısıtlı bütçelye ve problemli bir musteriye rağmen iyi iş cıkartıyorsan yani problem çözebiliyorsan al o zaman butun ödüller senin olsun...